Orbán Viktor hasznos idiótáknak nevezte Néppárton belüli kritikusait

Orbán Viktor hasznos idiótáknak nevezte Néppárton belüli kritikusait

Soros György és Jean-Claude Juncker a kormány plakátján (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A választási kampány következő fázisában egy új szereplőt lehet majd a plakátokon látni – mondta a vasárnap megjelenő Welt am Sonntag című német lapnak Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppártban is komoly indulatokat kiváltó, Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert ábrázoló kormánykampány kapcsán.

A szombaton megjelent ajánló szerint a Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy „Juncker úr nyugdíjba megy, a helyét pedig Timmermans úr veszi át.”

Március 15-én leállítaná a kormány a Junckert is támadó kampányát | Magyar Hang

Nagy kérdés, hogy az Európai Néppárt megelégszik-e ezzel a dátummal. Manfred Weber a szokottnál keményebben nyilatkozott.

Frans Timmermans az európai baloldal csúcsjelöltje az Európai Bizottság elnöki posztjára.

Az interjúban a miniszterelnök a Fidesz Európai Néppártból való kizárása ellen foglalt állást. „A valóságban a támadás balról jön, nem ellenünk, hanem hogy a Néppártot gyengítsék. Ha mi már nem leszünk bent, akkor az olaszokat támadják majd, majd jönnek az osztrákok a sorban. Ezt nevezik szalámi taktikának.”

Orbán Viktor kritikusait azzal vádolta, hogy naivak. „Sokan nem értik ezt, de a politikában Lenin után az ilyeneket hasznos idiótának szokták nevezni. Bár hisznek abban, hogy szellemi harcot folytatnak, mások, épp az ellenfeleink hatalmi érdekeit is szolgálják” – fogalmazott.

A riporter erre visszakérdezett, hogy valóban a baloldal hasznos idiótáinak tartja-e kereszténydemokrata kritikusait, Orbán pedig így válaszolt: „Azokat, akik jobban szeretnék az Európai Néppárt repedését, igen.”

Soros György persze marad a plakáton. Orbán Viktor indoklása szerint azért, mert „nem hagyható figyelmen kívül a szerepe az európai politikában, és mindenkinek joga van tudni, hogy Timmermans a szövetségese”.

Miért Soros? | Magyar Hang

Az erősebb kutya bölcsessége évszázados törvény a Kárpát-medencében – ennyi és nem több Orbán Viktor ideológiája.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár már kora délután azt írta a Twitteren, hogy március 15. után lekerülnek a Juncker-plakátok. Mindezt úgy írta, hogy eredetileg is így tervezték.

Kérdés, hogy a Néppárt mit szól ahhoz, hogy két hétig még a saját bizottsági elnökük marad a plakátokon. Az biztos, hogy péntekig már
hét országból kilenc tagpárt kérte hivatalosan a Fidesz kizárását, Manfred Weber pedig a szokottnál élesebben fogalmazott, bocsánatkérésre és a kampány leállítására szólítva fel Orbán Viktort.