Orbán Viktor kiállt a börtönbüntetésre ítélt Steve Bannon mellett

Orbán Viktor kiállt a börtönbüntetésre ítélt Steve Bannon mellett

WSteve Bannon, Donald Trump volt amerikai elnök egykori főtanácsadója távozik perének ítélethirdetéséről a washingtoni szövetségi bíróságról 2022. október 21-én (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök Twitter-üzenetben állt ki Steve Bannon, az Amerikai Egyesült Államokban börtönbüntetésre ítélt tanácsadó mellett. A kormányfő azt írta, hogy „a politika ronda tud lenni”. Sajnálja, hogy politikai boszorkányüldözés zajlik egy igazi amerikai hazafival és jó baráttal szemben. A miniszterelnök arra biztatta Bannont, hogy harcoljon tovább, az igazság győzedelmeskedni fog.

A kormányfő bejegyzésére felfigyelő 444.hu emlékeztetett: Bannon Donald Trump egykori amerikai elnök tanácsadója volt. Az előző héten ítélték négy hónap börtönbüntetésre, amiért nem volt hajlandó tanúvallomást tenni vagy dokumentumokat átadni annak a bizottságnak, ami a Capitoliumban tavaly január 6-án történt zavargást vizsgálta – írták.

Hozzátették, hogy Steve Bannon 2018-ban Budapesten is tartott előadást. A fellépési díját a portál szerint a külügyminisztérium fizette.