Orbán Viktor segítséget ígért a kormányzati felkészüléshez egy észak-macedón pártnak

Orbán Viktor segítséget ígért a kormányzati felkészüléshez egy észak-macedón pártnak

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) és Hristijan Mickoski, az észak-macedón VMRO-DPMNE párt elnöke (b) kezet fog megbeszélésükön a szlovéniai Bledben 2023. május 18-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Hristijan Mickoski, az észak-macedón VMRO-DPMNE párt elnöke megbeszélést folytatott csütörtökön a szlovéniai Bledben – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elhangzott: a Fidesz és a VMRO-DPMNE között évek óta kiváló a politikai együttműködés mind a kétoldalú kapcsolatokban, mind a nemzetközi színtéren. A közelgő észak-macedón választásokra tekintettel a bledi tárgyaláson megállapodás született arról, hogy a magyar kormánypárt politikusai szakpolitikai segítséget adnak majd az észak-macedón testvérpárt jelöltjeinek a kormányzati munkára történő felkészüléshez – ismertette Havasi Bertalan.