Orbán Viktor: Védem a homoszexuális fickók jogait

Orbán Viktor: Védem a homoszexuális fickók jogait

Orbán Viktor (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A ma kezdődő két napos uniós csúcstalálkozóra érkező tagállami vezetők keményen bírálták a múlt héten elfogadott, a melegeket a pedofilokkal összemosó magyar jogszabályt.

Összesen 17 állam- és kormányfő egy levelet is megfogalmazott, amelyben – Magyarország említése nélkül – kiállnak a tolerancia, egymás elfogadása, az azonos jogok mellett. A nyilatkozatot csak a közép-kelet-európai országok nem írták alá.

Még Antonio Guterres, az ENSZ főtitkára is bírálta a magyar törvényt. Guterres, aki az EU-csúcs vendége, azt mondta, hogy a diszkrimináció minden formáját el kell utasítani. Hasonló bírálatokat fogalmazott meg például Emmanuel Macron francia elnök, Kaja Kallas észt, vagy Xavier Bettel luxemburgi kormányfő.

Micheál Martin ír kormányfő kijelentette: „Nagyon határozottan fogalmazzuk meg véleményünket ezen az estén, mert úgy gondoljuk, hogy alapvető fontosságú, és az Európai Uniónak meg kell erősítenie ezzel kapcsolatos álláspontját, és támogatnia kell az LMBTI-közösséget, valamint az inkluzivitás és a sokszínűség elvét.”

Alexander de Croo belga miniszterelnök szerint a magyar kormány túl messzire ment. – Európa szabályokkal rendelkező klub – mondta De Croo, ahol „az országok nem kaphatnak pénzt az EU-tól, miközben figyelmen kívül hagyják a szabályokat”.

Orbán Viktor azonban közölte, hogy szó sem lehet arról, hogy a törvényt visszavonják, mint ahogy sokan ebben bíznak. Orbán szerint ez a jogszabály egyáltalán nem a homoszexualitásról szól, hanem a szülők és a gyermekek védelméről, a szülők azon jogáról, hogy döntsenek a gyermekük szexuális nevelése kapcsán. A magyar kormányfő azt is felidézte, hogy a kommunizmus alatt a homoszexualitás még büntetendő cselekmény volt, ő azonban már akkor is a jogok védelmezője, szabadságharcos volt. Kijelentette azt is: „Védem a homoszexuális fickók jogait”.

A törvény kérdése ma este kerül – rendkívüli napirendi pontként – a tagállami vezetők elé.