Orbán Viktor verhetetlen a Putyin által lerohant Ukrajna vezetőinek megharagításában

Orbán Viktor verhetetlen a Putyin által lerohant Ukrajna vezetőinek megharagításában

Szokásos péntek reggel a Kossuth Rádióban (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar miniszterelnök a pénteki rádióinterjújában arról beszélt, hogy Európa tüdőn lőtte magát az Oroszország elleni szankciókkal. „A legfontosabb, hogy Brüsszelben belássák, hogy tévedtek. A szankciós politika nekünk fáj jobban” – fogalmazott.

Oleh Nyikolenko, ukrán külügyi szóvivő Orbán Viktor kijelentéseire – mint azt az Index megírta – a közösségi oldalán reagált.

„Ukrajna nem ért egyet azzal a véleménnyel, hogy az Oroszország elleni nemzetközi szankciók hatástalanok. Szeretném emlékeztetni Önöket, hogy ezeket az intézkedéseket válaszul vezették be az Oroszország által hazánk ellen indított teljes körű háborúra, amely már több tízezer ukrán életét követelte, több százezer kritikus infrastrukturális eszközt tett tönkre, és emberek millióit kényszerítette otthonaik elhagyására”

– írta bejegyzésében a szóvivő. Szerinte a szankciók segítenek abban, hogy „az agresszor államot felelősségre vonják az atrocitásaiért, és gyengítik a képességét a háború folytatására”.

„A magyar miniszterelnök nem kérheti az Oroszország elleni szankciók feloldását akkor, amikor az orosz hadsereg hidegvérrel mészárolja az ukrán gyerekeket Vinnicjában” – érvelt a szóvivő, aki szerint fontos figyelembe venni az ukrán nép jogait, valamint az ukrán népnek az erőszakkal szembeni védelemhez fűződő jogait.