Orbánt a luxemburgi meleg miniszterelnök férje mellé ültették a madridi díszvacsorán

Orbánt a luxemburgi meleg miniszterelnök férje mellé ültették a madridi díszvacsorán

Gauthier Destenay (második balról) és Orbán Viktor (harmadik jobbról) a madridi díszvacsorán (Fotó: Igualdad LGBT 🏳️‍🌈/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A minapi NATO-csúcshoz kapcsolódóan a madridi királyi palotában díszvacsorát adtak a tagállamok vezetőinek, illetve jelen lévő partnereiknek. E vacsorán hogy-hogy nem Orbán Viktor mellé ültették Gauthier Destanay-t, a luxemburgi miniszterelnök, Xavier Bettel férjét.

Destanay volt egy EU-tagállam első azonos nemű házastársa, amikor összeházasodott Bettellel. Az esetről beszámoló Guardian persze kiemeli, hogy az ültetés azért pikáns, mert Orbán gyermekvédelminek mondott, valójában a homoszexualitást a pedofíliával összemosó és megbélyegző törvénye ellen éppen a luxemburgi miniszterelnök tiltakozott a leghevesebben.

Az újságírók kérdéseket intéztek a spanyol királyi palotához arról, hogy az ültetés vajon szándékos vagy véletlen volt-e, de eddig nem kaptak rá választ. Destanay korábban úgy nyilatkozott, hogy részben szünetelteti építészi karrierjét, hogy elkísérje férjét a hivatalos eseményekre. Mint mondta, eszébe sem jutott, hogy ezzel valamiféle üzenetet közvetít, egyszerűen ugyanazt csinálja, mint más vezetők házastársai.

Sajnos arról nincs hír, hogy Orbán és Destanay miről beszélgettek.