Őrizetbe venné az ügyészség Robert Ficót

Őrizetbe venné az ügyészség Robert Ficót

Robert Fico, az Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) párt vezetője sajtótájékoztatót tart Pozsonyban 2020. március 1-jén. Fico pártja 18,29 százalékkal második helyet szerzett (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze csütörtökön indítványozta Maroš Žilinka főügyésznél, hogy adja hozzájárulását a Robert Fico volt miniszterelnök őrizetbe vételéhez szükséges kérvény beadásához – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Dalibor Skladan, a főügyészség szóvivője. Mint azt a Paraméter megírta: parlamenti képviselő csak akkor vehető őrizetbe, ha ehhez a parlament hozzájárul, és a bíróság határozatot hoz róla.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség szerdán reggel őrizetbe vette Robert Kaliňákot. A Fico-kormány egykori belügyminiszterét Robert Fico korábbi háromszoros miniszterelnökkel, a Smer-SD elnökével együtt bűnszervezet alapításának és támogatásának bűntettével gyanúsítják. Ficót azonban egyelőre nem vették őrizetbe, ahhoz az Alkotmány szerint a parlament beleegyezése szükséges.