Őrizetbe vettek egy afgánt a szerb-magyar határnál zajlott lövöldözés kapcsán

Őrizetbe vettek egy afgánt a szerb-magyar határnál zajlott lövöldözés kapcsán

Képünk illusztráció (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Őrizetbe vettek egy 26 éves, afgán állampolgárságú férfit a szerb-magyar határon szombat hajnalban lezajlott lövöldözéssel összefüggésben – írja az Index a szerb N1 TV alapján. Lapunk is beszámolt róla korábban, hogy migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben. Egy ember meghalt és többen megsérültek, egy 16 éves lány lehet a legsúlyosabb állapotban.

A szerb médium cikke szerint az afgán férfit emberölés gyanúja, valamint emberölés kísérletének gyanúja miatt vették őrizetbe. Mindez egyelőre 48 órára szól, de hamarosan a szabadkai főügyészségen előállítják, és dönthetnek a letartóztatásáról is. A rendőrség közben még mindig vizsgálja a bűncselekmény körülményeit, és keresi azokat a személyeket, akik részt vettek a lövöldözésben.

A korábbi hírek szerint afgán és pakisztáni csoportok csaptak össze egymással az erdőben. Ott, ahol a környékbeliek szerint körülbelül 150-en illegális bevándorló lehet.