Orosz szóvivő: a Nyugat kihasználja Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt

Orosz szóvivő: a Nyugat kihasználja Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt

Az orosz és az ukrán csapatok közötti harcban megrongálódott tank a Kijev közelében fekvő Brovariban 2022. március 10-én (Fotó: MTI/AP/Felipe Dana)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nyugatnak be kell fejeznie Oroszország „türelmének próbára tételét” – fenyegetőzött Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő, különös tekintettel az Egyesült Királyságra, amely szerinte Ukrajnát orosz területen belüli csapásra buzdította.

Mint mondta, a Nyugat kihasználja Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, az Oroszország elleni agresszió pedig nem maradhat válasz nélkül – írja a The Guardian. Közölte, Ukrajnának és a nyugati országoknak komolyan kell vennie Oroszország azon állítását, amikor azt mondja, hogy az orosz területre mért csapások válaszlépésekhez vezetnek. 

Marija Zaharova név szerint is megemlítette James Heappey brit védelmi titkárt, aki szerinte ténylegesen felszólította a kijevi vezetést, hogy használja a NATO-országok által adott fegyvereket. Az orosz külügyi szóvivő úgy vélte, Kijevben egy nyugati bábkormány működik, függetlenség nélkül. Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt álláspontja szerint a Nyugat kihasználja, s illúzió azt gondolni, hogy a döntései önállóak.

Oroszország szerdán egy sor robbanásról számolt be az ország déli részén, valamint egy lőszerraktárban keletkezett tűzről.