Orosz védelmi tárca: Provokáció az orosz rakétákról szóló lengyel hír

Orosz védelmi tárca: Provokáció az orosz rakétákról szóló lengyel hír

A becsapódás helyszíne

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Provokációnak minősülnek azok a lengyel médiajelentések, valamint a lengyel hivatalos nyilatkozatok, amelyek szerint orosz rakéták csapódtak volna be lengyel területen, ezek célja eszkalálni a konfliktust – közölte kedd este az orosz védelmi minisztérium.

– A lengyel média és tisztviselők nyilatkozatai az „orosz” rakéták állítólagos becsapódásáról szándékos provokáció a helyzet eszkalálása érdekében. Az ukrán-lengyel államhatár közelében lévő célpontokra orosz rakéták nem mértek csapást. A lengyel média által a Przewodów faluban lévő helyszínről közzétett roncsoknak semmi közük az orosz fegyverekhez – közölték.

Kedden az esti órákban jelentek meg arról a hírek a lengyel médiában, hogy két eltévedt orosz rakéta csapódott be a NATO-tag Lengyelországban az ukrán határtól néhány kilométerre és ketten meghaltak. Később a hírt elsőként közlő Mariusz Gierszewski, a lengyel ZET rádió riportere frissítette Twitter-bejegyzését arra, hogy valószínűleg egy lelőtt rakéta maradványai csapódtak be. – A szolgálatoknál lévő forrásaim szerint ami Przewowót találta el, az valószínűleg egy, az ukrán fegyveres erők által lelőtt rakéta maradványai – közölte.

Ennek lehetőségét vetette fel a BBC is.

Az orosz bombázásról és annak fejleményeiről folyamatosan követheti beszámolónkat ITT!