Oroszországban több mint ezren haltak meg covidban egy nap alatt

Oroszországban több mint ezren haltak meg covidban egy nap alatt

Az új koronavírus elleni oltásra várnak az emberek a moszkvai GUM áruházban létesített oltóközpont elõtt 2021. január 19-én (Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az oroszországi koronavírus-járvány kezdete óta most haltak meg először egy nap alatt több mint ezren a betegségben, írja a Telex. Az előző nap 999 volt az elhunytak száma, ez emelkedett 1002-re.

Ezzel 222.315 halálos áldozata van a járványnak. 100 ezer lakosra vetítve Oroszországban tehát 154,4 ember hunyt el covidban. Sajnos nálunk szinte pontosan kétszer többen hunytak el, népességarányosan: 311-en/100 ezer lakos.

Az orosz kórházakat egyre jobban megterheli a romló jáványhelyzet, zárlatot azonban mégsem rendelnek el. Az országban igen alacsony, nagyjából 30 százalékos az átoltottság. Az állam minden eszközzel igyekszik ezen növelni, de az emberek rendkívüli módon oltásellenesek.