Paul Lendvai Karácsony Gergelyt tartja a legjobb jelöltnek

Paul Lendvai Karácsony Gergelyt tartja a legjobb jelöltnek

Paul Lendvai újságíró, az Europäische Rundschau társkiadója és főszerkesztője a Demokratikus Koalíció Az elszigetelt Magyarország és a globális világ című budapesti konferenciáján 2014. december 19-én (Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely a legalkalmasabb arra, hogy megnyerje a bizonytalanokat és a csalódott fideszeseket Paul Lendvai szerint – vette észre a Hvg.hu. A Bécsben élő újságíró, publicista a Der Standard osztrák napilapban megjelent írásában kétesélyesnek látja az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztást.

Lendvai az ötszereplős mezőnyből csak a DK jelöltjével, Dobrev Klárával és az MSZP-Párbeszéd-LMP jelöltjével, Karácsony Gergellyel foglalkozott, kettejük közül pedig Karácsonyt tartja a legmegfelelőbb jelöltnek. – A 45 éves, a magyar politika korrupt dzsungelében tiszta lappal induló politológus és közvélemény-kutató kétségtelenül a legalkalmasabb arra, hogy megnyerje a bizonytalanokat, vagy az Orbán-rezsim kleptokráciájában csalódott korábbi Fidesz-szavazókat – idézték az újságíró gondolatait Karácsonyról a Hvg.hu-n.

Dobrev Kláráról viszont úgy vélekedett, hogy sokszínű és képzett, ám „személyes háttere miatt a közvélemény-kutatások szerint a választások kimenetele szempontjából meghatározó politikai középrétegek minden más jelöltnél jobban elutasítják őt”.