Pekingben kötelezővé tették az oltást a nyilvános helyekre való belépéshez

Pekingben kötelezővé tették az oltást a nyilvános helyekre való belépéshez

A járványügyi hatóság védőöltözetet viselő munkatársai egy kórház intenzív osztályát készítik elő a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal fertőzöttek fogadására a járvány gócpontjában, a kelet-kínai Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban 2020. február 24-én (Fotó:
MTI/EPA/Si Cse)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kínában először Pekingben vezetnek be oltási kötelezettséget mindenki számára, aki gyakorlatilag bármilyen nyilvános helyre kíván belépni, jelentették be szerdán.  Ezzel az intézkedéssel a rendkívül fertőzőképes omikron szubvariáns terjedését próbálják fékezni.

Július 11-től csak az léphet be például a mozikba, könyvtárakba, múzeumokba, edzőtermekbe és stadionokba, aki igazolja oltott státuszát. Azok, akik orvosi okból nem alkalmasak az oltásra, mentesülnek a kötelezettség alól. A korlátozott befogadóképességű helyeken előnyben kell részesíteni az oltottakat. 

Az oltási kötelezettségról azután hoztak döntést, hogy Pekingből három, BA.5.2 omikron variáns okozta fertőzéses esetet jelentettek. Ez a mutáns nagyon fertőző, és képes megkerülni a korábbi fertőzés kialakította antitesteket.