Pénteken ismét ezer fölött a spanyol fertőzöttek száma

Pénteken ismét ezer fölött a spanyol fertőzöttek száma

Koronavírus – Spanyolország (Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Spanyolországban ismét növekedésnek indult a koronavírus-fertőzést elkapott betegek száma, miután a szerdai 685 és a csütörtöki 754 után egy nap alatt 1095-tel nőtt a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Emellett 229 halálesetről számoltak be a hatóságok, míg csütörtökön 244, szerdán 244 halálos áldozatot jelentettek a tartományok – írja az MTI a spanyol egészségügyi minisztérium pénteki jelentését idézve.

Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója napi online sajtótájékoztatóján Madridban elmondta: a fertőzöttség szintje országosan továbbra is nagy eltéréseket mutat, az új igazolt esetek több mint felét a madridi (148) és a katalán (543) autonóm közösségben regisztrálták. A madridiak közül eddig több mint 69 ezer, a katalánok közül több mint 53 ezer ember kapta el a vírust.

Spanyolországban már májusban terveznek koncerteket tartani | Magyar Hang

A kedvezőtlen adatok ellenére mindkét térség vezetése kezdeményezte az egészségügyi minisztériumnál, hogy jövő hétfőtől tovább enyhíthessen a korlátozásokon. Míg Katalónia ezt csak részlegesen tenné, a többi között Barcelona kihagyásával, addig Madridban az egész tartományban lazítanának. A madridi autonóm kormány döntése elleni tiltakozásként lemondott posztjáról a tartomány közegészségügyi főigazgatója, Yolanda Fuentes, miután nem volt hajlandó ellenjegyezni az enyhítési kérelmet, amelyet az egészségügyi minisztériumnak nyújtottak be.