Putyin a börtönt kockáztatja

Putyin a börtönt kockáztatja

Vlagyimir Putyin (középen) és Szergej Sojgu védelmi miniszter (balra) felügyeli a Vosztok–2 katonai gyakorlatokat (Fotó: Reuters/Alexei Nikolsky)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vlagyimir Putyin azt kockáztatja, hogy börtönbe kerül háborús bűncselekményekért – jelentette ki pénteken a brit igazságügyi miniszter, Dominic Raab. A miniszterelnök-helyettesi pozíciót is elfoglaló Raab a Times Radióban fejtette ki: minden parancsnok, aki épp Ukrajnában vagy Moszkvában engedelmeskedik a szerinte illegális utasításoknak, azt kockáztatja, hogy eljárás indul ellene és később rács mögé kerül.

A Nemzetközi Büntetőbíróság vizsgálja az inváziót, Karim Khan főügyész pedig feltehetőleg épp Ukrajna felé tart, mondta el a politikus. 

Korábban Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök „fizikai kiiktatása” lehet az egyetlen módja az ukrajnai háború befejezésének. Úgy fogalmazott, „ha az orosz nép tisztában lenne azzal, hogy Putyin milyen pusztítást végez, mennyi félelemért és mennyi halálos áldozatért felelős, akkor véleményem szerint a Kreml megbukna”. – Ezt csak kívánni lehet, és azt is, hogy Putyint megsemmisítsék – közölte. Később közleményben hibának nevezte a kijelentéseit, amelyeket azzal indokolt, hogy nem tudta elnyomni az érzelmeit.

A háborúról szóló folyamatos, percről percre tudósításunkat itt olvashatja!

Címkék: Vlagyimir Putyin