Putyin csecsen szövetségese már Lengyelországot fenyegeti

Putyin csecsen szövetségese már Lengyelországot fenyegeti

Vlagyimir Putyin orosz elnök munkatalálkozója Ramzan Kadirov csecsen köztársasági elnökkel 2018. június 15-én (Fotó: Kreml/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ramzan Kadirov, csecsen vezető egy videóban arról beszélt, készen áll Lengyelország megtámadására, a lengyelek pedig jobban teszik, ha visszaveszik fegyvereiket. A felvételt a BBC újságírója, Francis Scarr osztotta meg Twitter oldalán.

A fordítás szerint „Ukrajna ügye lezárult”, a csecsen vezetőt pedig „érdekli Lengyelország”. Kadirov azt is megjegyezte, Ukrajna után, ha parancsot kapnak, hat másodpercen belül megmutatják, mire képesek. A videó készítésének helye és időpontja nem ismert.

A Newsweek szerint Pavel Jablonski lengyel külügyminiszter-helyettes még egy március végi interjújában arról beszélt az Al Jazeera hírcsatornának, „abszolút bizonyosságuk” van afelől, hogy Putyin, orosz elnök meg akarja támadni Lengyelországot is. Jablonski hozzátette, ezt nem most fogja Putyin  megtenni, mivel túlságosan el van foglalva Ukrajnával.