Putyin „munkalátogatásra” Belaruszba utazik

Putyin „munkalátogatásra” Belaruszba utazik

Vlagyimir Putyin orosz (j) és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök megbeszélést folytat Szocsiban 2022. szeptember 26-án (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Gavril Grigorov)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az orosz elnök hétfőn Fehéroroszországba utazik, úgymond „munkalátogatásra”, hogy találkozzon Aljakszandr Lukasenkával – írja a The Guardian, amely szerint tartani lehet attól, hogy a cél a fehéroroszok bevonása az ukrajnai invázióba.

Korábban ugyanis Lukasenka már többször kijelentette, nem áll szándékában országa csapatait Ukrajnába küldeni, pedig orosz csapatok hónapok óta tartózkodnak Belarusz területen, a közös hadgyakorlatokról renderesen tesznek közzé videófelvételeket.

Az ukrán vezérkar szerint tartani lehet attól, hogy a háború megindításának egy éves évfordulóján, februárban, vagy tavasszal újabb szárazföldi offenzíva indul – 200 ezer fős friss erővel –, melynek egyik fő iránya Fehéroroszország felől lenne. Putyin legutóbb 2019-ben járt Minszkben, 2022 szeptemberében Szocsiban is találkoztak.

Telex azt írja, hogy Ukrajna fővárosát újra több drón célozta meg hétfőn kora reggel. A kijevi városvezetés a Telegram-fiókján közölte, hogy több mint 20 iráni gyártmányú drónt észleltek a főváros légtere felett, és legalább 15-öt lelőttek közülük.