Putyin sok sikert kívánt az új brit királynak

Putyin sok sikert kívánt az új brit királynak

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy tanácskozáson vesz részt Moszkvában 2022. március 22-én (Fotó: MTI/AP/Kreml pool/Mihail Klimentyev)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton gratulált Nagy-Britannia új uralkodója, III. Károly király trónra lépéséhez – közölte a londoni orosz nagykövetség a Twitter-oldalán. 

 „Kérem, fogadja őszinte gratulációmat trónra lépéséhez. Sok sikert, jó egészséget és minden jót kívánok felségednek” – állt Putyin üdvözlő táviratában az MTI szerint.

Az év elején egyébként Károly király volt az angol uralkodó család első tagja, aki elítélte Vlagyimir Putyin teljes körű invázióját, és azt „a demokrácia elleni támadásnak” nevezte, valamint szolidaritását fejezte ki az ukrán néppel.

Az orosz elnök II. Erzsébet halálakor is küldött üzenetet, amelyben részvétét fejezte ki, és nagy veszteségnek értékelte a királynő halálát. Erzsébet temetésére viszont vélhetően nem fog elutazni.

III. Károly édesanyja, II. Erzsébet királynő csütörtök este, életének 97., uralkodásának 71. évében elhunyt. Fiát formálisan szombaton nyilvánította az Egyesült Királyság uralkodójává az uralkodók halála esetén összehívott trónutódlási tanács.