Putyin szóvivője elmondta, hogy mikor fontolnák meg nukleáris fegyver bevetését

Putyin szóvivője elmondta, hogy mikor fontolnák meg nukleáris fegyver bevetését

Szibériai szövetségi körzet, 2021. március 21.
Vlagyimir Putyin orosz elnök egy étkezőasztalnál a szibériai tajgán 2021. március 21-én. Putyin és Szergej Sojgu védelmi miniszter a Szibériai szövetségi körzetben töltik a hétvégét.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vlagyimir Putyin szóvivője a CNN-nek elismerte, hogy Oroszország még nem érte el katonai célját Ukrajnában és nem zárta ki, hogy Moszkva nukleáris fegyverekhez folyamodna.

Dimitrij Peszkov többször is visszautasította annak kizárását, hogy Oroszország fontolóra venné atomfegyverek bevetését. Arra a kérdésre, hogy Vlagyimir Putyin milyen esetben használná Oroszország nukleáris erejét, Peszkov azt válaszolta: „ha ez egzisztenciális veszélyt jelent országunkra, akkor lehet".

A CNN műsorvezetője megkérdezte azt is, hogy Putyin mit gondol, mit ért el eddig Ukrajnában. A szóvivő erre válaszul azt mondta: „Nos, először is, még nem. Még nem érte el." Peszkov ugyanakkor hozzátette, hogy a „különleges katonai művelet" szigorúan „az előzetesen megállapított terveknek és céloknak megfelelően zajlik".

Percről percre közvetítésünket itt olvashatja!