Putyin teljesen elzárkózik a világtól

Putyin teljesen elzárkózik a világtól

Vlagyimir Putyin orosz elnök megbeszélést tart Alekszandr Bortnyikov, az orosz biztonsági szolgálat, az FSZB igazgatójával a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban lévő elnöki rezidencián 2020. június 16-án (Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Bár nyilvánosan azt hirdeti, hogy vissza kell térni a normális kerékvágásba, Vlagyimir Putyin valójában teljesen elzárkózott a világtól, sokan csak több hetes karantén után találkozhatnak vele – derült ki a New York Times cikkéből. Az orosz elnök korábban ugyan azt mondta, hogy beadatná magának is az orosz vakcinát (lánya állítólag már megkapta), ám úgy tűnik, mégsem olyan nyugodt a koronavírus-járvány miatt.

Azoknak, akik találkoznak Putyinnal, előtte két hetet karanténban kell tölteniük. Ez történt azokkal a II. világháborús veteránokkal is, akiket kivezényeltek az elnök mellé a győzelemnapi ünnepségen. Ezt egy elszigetelt wellnessközpontban töltötték, Dmitrij Peszkov szóvivő szerint az egészségük védelmében. A 444 idézte a Proekt orosz oknyomozó portált is, ami szerint két nagy wellnessközpontot foglaltak le Szocsiban azok számára, akiknek találkozójuk volt Putyinnal. Peszkov ezt nem cáfolta, de azt állította, vannak, akik karantén nélkül is az orosz elnök közelébe kerülhetnek. Ilyen lehet a belarusz elnök, Aljakszandr Lukasenka is, akivel az orosz elnök szeptember 14-én találkozott Szocsiban.

A kormányüléseket közben továbbra is videóhívásokon keresztül vezeti Putyin, és az irodáját is egy mobil fertőtlenítőalagúton keresztül lehet megközelíteni.

Oroszországban jelenleg napi hét-nyolcezer új fertőzöttet azonosítanak, míg a halottak száma napi 60-160 között ingadozik.