Furcsának találják Putyin testbeszédét legújabb videójában

Furcsának találják Putyin testbeszédét legújabb videójában

Vlagyimir Putyin orosz elnök Szergej Sojgu védelmi miniszterrel tárgyal (Képernyőfelvétel: Max Seddon Twitter-fiókja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több fotót és videót is közölt csütörtökön Vlagyimir Putyinról hivatalos oldala, a kremlin.ru. Egyebek mellett a Newsweeknek is feltűnt, hogy az elnök másképpen viselkedik legújabb videóján, mint ahogyan korábban megszokott volt tőle, írja az Rtl.hu.

A Newsweek feleleveníti, hogy az orosz elnök csütörtökön találkozott védelmi miniszterével, Szergej Sojguval, és az erről készült videó alapján sokan megkérdőjelezték Putyin egészségi állapotát, mivel szemlátomást az asztal szélébe kapaszkodik, lábával dobol és a testtartása is furcsa. A felvétel hamar elkezdett terjedni a nemzetközi médiában, és szakértők kezdtek el foglalkozni azzal, hogy milyen betegség állhat Putyin zavart viselkedésének hátterében.

Korábban már röppentek fel hírek az orosz elnök megrendült egészségi állapota kapcsán, de a Kreml rendre cáfolta a pajzsmirigyrákkal vagy Parkinson-kórral kapcsolatos feltételezéseket. Kérdés persze, hogy mennyire megbízhatóak a források: 2020 októberében a Sun moszkvai forrásokra hivatkozva arról írt, hogy betegsége miatt 2021 elején lemondhat az elnöki posztról Putyin, ez nyilvánvalóan nem következett be – jegyezte meg a Telex

– Furcsa fickó: titokzatos hiedelmei vannak, nem igazán látni bele a fejébe, ráadásul nem vagyok benne biztos, hogy stabil mentális állapotban van – mondta róla Kira Jarmis, a börtönbe zárt ellenzéki vezér, Alekszej Navalnij szóvivője még március elején az Azonnalinak. Szerinte Putyin nem használ internetet, nincs mobiltelefonja, nincs saját hozzáférése információkhoz, csak olyanokhoz, amiket valaki összeeszkábál számára.