Putyint „mészárosnak”, az ukrajnai menekülteket viszont bátornak nevezte Joe Biden

Putyint „mészárosnak”, az ukrajnai menekülteket viszont bátornak nevezte Joe Biden

Joe Biden ukrajnai menekültekkel találkozik Varsóban (Fotó: @PremierRP_en/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Joe Biden lengyelországi látogatása alatt Varsóban némi időt töltött ukrajnai menekültek társaságában. Egy asszony elmondta neki, hogy ő és a lánya Lengyelországban húzta meg magát, de a férje és a fia visszatért UKrajnába, harcolni az orosz támadók ellen. Az asszony azt is elmondta, hogy az ukrán anyák készek lennének a puszta kezükkel megfojtani Putyint.

Biden felemelt egy kislányt, csinált vele egy közös szelfit, majd azt mondta a családjának, hogy azt akarja az Egyesült Államok, hogy mind hazatérhessenek. „Önök mind bátrak, bátrak, bátrak” – mondta a családnak az amerikai elnök.

Nem sokkal ezután Biden Vlagyimir Putyint mészárosnak nevezte az újságírók kérdésére válaszolva. Elmondta, hogy az élete során már számos efféle helyen járt, de mindig meglepi az emberi szellem mélyége és ereje. A gyerekek arra kérték Bident, hogy imádkozzon az Ukrajnában harcoló apjukért, nagyapjukért vagy bátyjukért. „Emlékszem, milyen érzés, amikor egy szerettünk háborús zónában tartózkodik. Minden reggel felkel az ember, és töpreng. Csak töpreng. És azért imádkozik, hogy csak ne jöjjön az a telefonhívás.”