Célt tévesztettek az oroszok? Rakéta csapódott Moldovába

Célt tévesztettek az oroszok? Rakéta csapódott Moldovába

A gyümölcsösben megtalált rakéta (Forrás: Moldáv belügyminisztérium/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Helyi médiajelentések szerint az Ukrajnának szánt orosz rakéták egyike Moldovában ért földet egy gyümölcsösben – közölte a 24.hu.

A Moldovai Köztársaság Belügyminisztériuma a közösségi oldalán meg is osztott egy erről készült fotót. Mint írták, nemrég egy rakétát találtak egy Briceni melletti gyümölcsösben, a határrendőrség járőrei fedezték fel, akik az újabb orosz rakétázás miatt fokozták a készültséget. Az érintett területet már lezárták és a helyszínre szakértőket várnak.

Oroszország hétfőn ismét rakétatámadásokat indított Ukrajna ellen, a délutáni órákban az egész országban légiriadó volt érvényben. Többen is arra kérték a lakosságot, hogy sürgősen menjenek óvóhelyre. Odessza megyében két infrastrukturális létesítményt is találat ért – közölte Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki iroda helyettes vezetője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. A tisztségviselő hozzátette, hogy egy embert szállítottak sérülésekkel kórházba, arra azonban nem tért ki, hogy konkrétan mit találtak el az orosz rakéták.

Az MTI beszámolója szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videoüzenetet intézett a lakossághoz, amelyben kijelentette, hogy az ukrán légvédelem az orosz rakéták többségét lelőtte, és megkezdődött az áramellátás helyreállítása.

Címkék: Moldova