Reuters: Szeptemberre csúszhat a Szputnyik V EU-s engedélyezése

Reuters: Szeptemberre csúszhat a Szputnyik V EU-s engedélyezése

Előkészíti az orosz Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag második adagját egy asszisztens a fővárosi Szent Margit Kórház egyik oltópontján 2021. április 11-én (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Később kaphat uniós engedélyt az orosz Szputnyik V-vakcina – írja a Reuters. Ennek oka a lap forrásai szerint, hogy az orosz fél nem nyújtotta be az ehhez szükséges adatokat a június 10-ei határidőre.

A Szputnyik engedélyezése valószínűleg csúszik szeptemberig, vagy talán az év végéig – mondta a lapnak egy a német kormánynál dolgozó tisztviselő.

Egy második forrás is arról beszélt a Reutersnek, a fejlesztők nem tartották be a határidőt, de ígérik, a jövő héten vagy legkésőbb a hónap végéig pótolják a dokumentumokat.

Az oltást forgalmazó orosz befektetési alap viszont úgy fogalmazott a Reutersnek, minden információt biztosítottak az uniónak, és a Szputnyik V csapata azt várja, hogy a következő két hónapon belül megkapják a szükséges engedélyt.

Az unióban elsőként Magyarország kezdte használni a Szputnyik V-t, nemrég pedig Szlovákia is megkezdte az oltást a vakcinával.