Románia vasárnaptól kitiltja az orosz hajókat Konstanca kikötőjéből

Románia vasárnaptól kitiltja az orosz hajókat Konstanca kikötőjéből

Konstanca, kikötő (Forrás: Wikipédia, Készítette Acaro)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orosz hajók vasárnaptól nem léphetnek be a konstancai kikötőbe, a román tengerészeti hatóság így igazodik az európai szankciókhoz – írja a Transtelex.ro

A tengerészeti hatóság közleménye alapján – amelyet a Ziua de Constanța tett közzé – a rendelet április 17-én 00:00 órakor lép érvénybe. A tiltás a jachtokra és a kedvtelési célú hajókra is vonatkozik.

Kivételt ez alól csak azok a hajók képeznek, amelyek menedéket keresnek, biztonsági okokból vagy életmentés céljából kényszerülnek kikötni. Emellett a hatóságok az általuk megfelelőnek ítélt feltételek esetén engedélyezhetik a hajó kikötőbe való belépését, ha megállapították, hogy az szükséges például földgáz, kőolaj vagy különböző vegyi anyagok és vastermékek beszerzése, importja vagy az Európai Unióba való szállítása miatt. 

A gyógyszeripari, gyógyászati, mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek; a nukleáris fűtőanyag és más, a polgári nukleáris kapacitások működtetéséhez feltétlenül szükséges termékek, a szén valamint más szilárd fosszilis tüzelőanyagok szállítását, illetve bevitelét is engedélyezhetik augusztus 10-ig. 

 

 

Címkék: Románia, szankció, hajó