Romániában a Molt vádolják az üzemanyagár-emelés miatt kialakult pánikért

Romániában a Molt vádolják az üzemanyagár-emelés miatt kialakult pánikért

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. céglogója az egyik fővárosi üzemanyagtöltő állomásnál a zuglói Róna utcában (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A HVG információi szerint Romániában pánik tört ki, és több száz méteres sorok alakultak ki a benzinkutaknál, miután az egyik töltőállomás az eddigi 7-8 lej (535-612 forint) helyett hirtelen 10-11 lejért (765-841 forintért) kezdte árulni az üzemanyagot. 

A kút üzemeltetője azt nyilatkozta, hogy azért emelt, mert a nagykereskedő, a Mol Románia is megemelte az árait 8,6 lejre, és arról tájékoztatták, hogy csütörtökön már 10 lej fölé fog menni a nagykereskedelmi ár.

A román energiaügyi miniszter a Mol Romániát vádolta a pánik gerjesztésével. Mint elmondta, csak a független kutak és a Mol romániai hálózata emelt árat. A drasztikus áremelés híre villámgyorsan elterjedt az interneten. 

A miniszter közölte: nincs ok a pánikra, a tartalékok rendelkezésre állnak. Miután az OPEC a kitermelés 10 százalékos emelése mellett döntött, az olaj világpiaci ára csökkenni kezdett.

Címkék: Románia, üzemanyagár, Mol