Romániában kutatott a Nézőpont Intézet, arra jutottak, hogy nagyon szeretik Orbán Viktort

Romániában kutatott a Nézőpont Intézet, arra jutottak, hogy nagyon szeretik Orbán Viktort

Németh Zsolt, Orbán Viktor és TŌkés László 2014-ben Tusványoson (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén már több mint kétszer annyian kedvelik Orbán Viktort Romániában, mint egy évvel korábban – derül ki a kormánykedvenc Nézőpont Intézet romániai közvélemény-kutatásából. 2020-hoz képest több mint háromszorosára emelkedett a magyar kormányfő népszerűsége.

A Nézőpont Intézet Romániában, 1000 fő telefonos megkérdezésével készített közvélemény-kutatásának eredménye szerint tízből hatan (57 százalék) inkább pozitívan vélekednek a magyar kormányfőről és mindössze hárman (30 százalék) ítélik meg személyét inkább negatívan. Minden társadalmi csoportban többen vannak azok, akik körében népszerű a magyar miniszterelnök, mint akik körében népszerűtlen.

Tavaly már 10 százalékponttal többen vélekedtek személyéről pozitívan, mint 2020-ban (17 százalék). Az elmúlt egy évben viszont megduplázódott az Orbán Viktorral szimpatizálók köre: tavaly még a negatívan vélekedők voltak jelentős többségben (65 százalék) a szimpatizánsokkal szemben (27 százalék).

Címkék: Orbán Viktor, Románia