Földrengés: a romok alatt szülte meg gyermekét egy szír anya Aleppóban

Földrengés: a romok alatt szülte meg gyermekét egy szír anya Aleppóban

Férfi fut kezében a romok közül mentett újszülöttel a földrengés sújtotta Aleppóban (Képernyőfelvétel: Ali Javed / Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokkoló esetről számolt be a CBS News a Törökországot és Szíriát sújtó, Richter-skála szerint 7,8-as erősségű földrengés kapcsán: a szíriai Aleppóban egy romok alá szorult anya a törmelék fogságában szülte meg gyermekét.

Az anya életét vesztette, mielőtt a területen dolgozó mentőcsapat eljutott volna hozzá, az újszülöttet viszont még sikerült kimenteniük. A gyermek kiszabadításáról egy felvétel is készült, melyet a Twitteren osztottak meg.

Mint arról korábban beszámoltunk, a török Gaziantep városában egy lakóházból a mentés 28. órájában hoztak a felszínre egy édesanyát és hároméves gyermekét. Hatay tartományban a 29. órában szintén egy édesanyát és hat hónapos kisbabáját sikerült kimenteni, valamint egy másik helyszínen egy két hónapos kisbabát is ki tudtak húzni a romok alól.

Az ismert halálos áldozatok száma mindkét országban folyamatosan nő, a CNN értesülései szerint a  törököknél 3419 elhunytról tudnak kedd hajnalban és 20 534 sérültről. A szíreknél 1602 halálos áldozat és 3 649 sérültet jelentettek a hatóságok. Az ENSZ szerint 1939 óta nem rögzítettek olyan erős földrengést Törökországban, mint amilyen a hétfő hajnali volt.