Odessza ostroma közel lehet

Odessza ostroma közel lehet

Odessza ostromra készül. Forrás: Twitter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Odessza körül gyülekeznek az orosz csapatok, várhatóan hamarosan kezdődik a város ostroma. A Fekete-tenger partján fekvő egymilliós város stratégiai fontosságú: Ukrajna legnagyobb tengeri kikötője, jelentős kereskedelmi központ. 

Az Orvosok határok nélkül (Médecins Sans Frontières, MSF) nemzetközi független orvosi segélyszervezet egyik vészhelyzeti koordinátora szerint az odesszaiak készülnek az orosz támadásra. A szakértő néhány nappal ezelőtt hagyta el a kikötővárost, mint írja, néhányan a közeli Moldovába menekültek, de sokan maradtak a városban is. Éjjelente kijárási tilalom van, napközben számtalanszor megszólalnak a légiriadót jelző szirénák. "A legtöbb üzlet zárva van, az alkohol árusítása tilos, üzemanyaghoz csak jegyrendben lehet jutni, a készpénzfelvétel korlátozott." - írja. Úgy látja, a városban senkinek nincsenek illúziói arra vonatkozóan, mi vár rájuk. A legrosszabbra számítanak.