Sean Penn az autóját hátra hagyva gyalogosan jutott át az ukrán-lengyel határon

Sean Penn az autóját hátra hagyva gyalogosan jutott át az ukrán-lengyel határon

Sean Penn az ukrán-lengyel határ felé gyalogol. Fotó: Sean Penn/Twitter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sean Penn amerikai színész-rendező egészen eddig Ukrajnában, javarészt Kijevben tartózkodott, ahol dokumentumfilmet forgatott az orosz agresszióról. Már korábban is járt az országban, és legutóbb a támadás megindulása előtt néhány órával érkezett.

Az ukrán kormány a háláját fejezte ki neki, mert jellemzésük szerint bátran és becsületesen akarja tájékoztatni a világot Ukrajna honvédő háborújáról.

A kijevi helyzet fokozatos súlyosbodásával, és az orosz ostromgyűrű hamarosan bekövetkező zárulásával azonban Penn a távozás mellett döntött, és munkatársával együtt autón indult a lengyel határ felé. Ott azonban a kocsisor hosszúságával szembesülve úgy döntöttek, hogy hátrahagyják a kocsit.

A Twitteren megosztott bejegyzése szerint kilométereket gyalogoltak a határig a csomagjaikkal, és így jutottak át Lengyelországba. Mint írja, az ukrán kocsikban szinte kizárólag nők és gyerekek ülnek, csomagok nélkül: a kocsi az egyetlen értékük.

Címkék: ukrajnai háború