„Senkit sem zárnak ki” a lehetséges vádlottak közül az Alec Baldwin véletlen emberölése ügyében nyomozó rendőrök

„Senkit sem zárnak ki” a lehetséges vádlottak közül az Alec Baldwin véletlen emberölése ügyében nyomozó rendőrök

New York, 2021. október 22.
2021. szeptember 12-én készített kép Alec Baldwin amerikai színészről, amint az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjét nézi New Yorkban. Baldwin egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette az új-mexikói Santa Fében tartott filmforgatáson 2021. október 21-én. A westernfilmnek a színész főszereplője és producere volt.
MTI/AP/John Minchillo

Fotó: John Minchillo

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sajtótájékoztatót tartott az új-mexikói államügyész, illetve a nyomozást irányító serif az Alec Baldwin által elkövetett véletlen emberölés ügyében. Amint lapunk is többször írt róla, a Rust (Rozsda) című film forgatásán Baldwin éppen a kamera felé lőtt egy Colt pisztollyal, abban a hiszemben, hogy abban vaktöltény van. a töltény azonban igazi volt, és megölte az operatőrt, illetve megsebesítette a rendezőt. 

A sajtótájékoztatón az ügyész azt mondta, hogy egyelőre nem aktuális a vádemelés, de nem zárnak ki semmilyen lehetőséget, és semmilyen személyt sem a későbbi eljárásból, írja a HVG. A serif elmondta, hogy Baldwin pisztolya valóban éles lőszerrel volt megtöltve, és három ember kezén ment keresztül: a fegyvermesterén, a rendezőasszisztensén, illetve a színészén.

A baleset pillanatában legalább kilencvenen voltak jelen a forgatáson. A hatóságok ötszáz darab vaktöltényt és éles lőszert és három fegyvert foglaltak le. A serif úgy vélte, hogy a fegyverek kezelését illetően „volt bizonyos önteltség” a filmesek részéről. Ebből le kell vonnia a tapasztalatokat Hollywoodnak és Új-Mexikónak is – mondta a rendőr. 

Címkék: Alec Baldwin