Azonosították a horvát tengerparton talált rejtélyes nőt

Azonosították a horvát tengerparton talált rejtélyes nőt

Daniela Adamcová (Fotó: horvát rendőrség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiderült, ki az a nő, akit a horvát tengerparton, Krk szigetén találtak – számolt be róla az Euronews. A horvát rendőrség korábban egy fotót is közzétett róla, hogy sikerüljön azonosítani, miután sem a hatóságok nem tudták, ki ő, sem ő maga nem tudta elmondani. Annak ellenére nem, hogy tökéletesen beszélt angolul, és magánál is volt, bár a fejét és testét horzsolások borították. A hatvanas éveiben járó nőt egy halász fedezte fel szeptember 12-én, Soline faluban.

A rejtélyes asszonynál sem telefon, sem iratok nem voltak, és több éjszakát is kint tölthetett egyedül. Mindezt az öbölnek egy kifejezetten megközelíthetetlen szakaszán, ahol a sziklák olyan élesek, mint a borotva. A helyiek sem tudták megmondani, ki lehet ő, de egy lakos abban biztos volt, hogy nem Soline falujában szállt meg, mert akkor felismerték volna. Egy fiumei kórházba szállították, és amikor papírt és tollat adtak neki, állítólag egy zongorát rajzolt le.

A közösségi média segített abban, hogy végül azonosítani lehessen a sziklás övezetben talált nőt. A horvát hatóságokhoz beérkezett e-mailek, telefonhívások alapján egy szlovák turistáról, Daniela Adamcováról van szó. A megoldás rendkívüli módon az Amerikai Egyesült Államokból érkezett, miután a nő 2015-ig ott élt. A hírek szerint ékszereket tervezett ott olyan hírességeknek, mint Brigitte Bardot és Barbra Streisand, de még a Jóbarátok szereplőivel is ő foglalkozott. Trencsénben született, 1984-ben ment Amerikába, hogy ott divattervezést tanuljon. Hozzá is ment egy producerhez, de aztán elváltak, Adamcová pedig visszaköltözött Szlovákiába.

Azt továbbra sem tudni, hogy került az elzárt, nem igazán megközelíthető területre, és mitől veszítette el az emlékezetét.