Korlátozásokat vezetnek be a svédek

Korlátozásokat vezetnek be a svédek

Egészségügyi dolgozók tömeges koronavírus elleni oltásra készítik elő a stockholmi városháza Kék csarnokát 2021. február 21-én. A Kék csarnok a Nobel-díjak nyerteseinek tiszteletére adott díszvacsorák helyszíne.
MTI/EPA/Jonas Ekströmer

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

December 1-től a svéd kormány korlátozásokat vezet be, a 100 főnél népesebb, zárt térben tartott rendezvények tekintetében kötelezővé teszik a védettségi igazolvány bemutatását. Az ország első számú epidemiológusa, Anders Tegnell nem zárta ki, hogy további megszorításra is szükség lehet. 

Svédország a járvány kezdetekor különutas politikát folytatott és javarészt polgáraira bízta, milyen ajánlásokat fogadnak meg a covid elkerüléséhez. A kormány úgy döntött, nem akadályozzák drasztikusan a vírus terjedését, nem zárták be az iskolákat és csak azoknak javasolták a home office-t, akiknek a vírusfertőzésre utaló tüneteik voltak. Emellett 2020 decemberétől elkezdtek az oltást és mostanra a 16 éven felüli lakosság 70 százaléka kapta meg mindkét vakcináját.

A decemberben bevezetésre kerülő új rendelkezés kapcsán az epidemiológus hangsúlyozta, Hollandia, Belgium, Ausztria tapasztalatai azt mutatja, szükség lehet további korlátozásokra, de ennek részleteit egyelőre nem közölte.

Címkék: Svédország, covid

Karácsonyi Magyar Hang-akció

Karácsonyi Magyar Hang-akció

Ha legalább fél évre előfizet a Magyar Hang nyomtatott vagy pdf változatára, ajándékba adjuk a karácsonyi dupla számunkat! Az éves előfizetők pedig emellett választhatnak ajándéktárgyaink közül.

Karácsonyi akció!

Friss lapszámunk

„Fidesz vagy nem Fidesz?” – Magyar Hang-ajánló

„Fidesz vagy nem Fidesz?” – Magyar Hang-ajánló

Pulai András és Zárug Péter Farkas vitája. Interjú Donáth Annával, Komáromi Zoltánnal és Schell Judittal. Riport a fiktív lakcímekről Kispaládról. Keresse a friss Magyar Hangot, Bűvös Szakács- és Sportkönyvek-melléklettel!

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Áchtung Baby