Száz alá süllyedt Izraelben a súlyos koronavírusos betegek száma

Száz alá süllyedt Izraelben a súlyos koronavírusos betegek száma

A SARS-CoV-2 koronavírus. Fotó: CDC

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Július óta most először süllyedt száz alá a súlyos koronavírusos betegek száma Izraelben – idézte az MTI a Jediót Ahronót hírportálját, az Ynetet. Az ország már nyáron is a negyedik hullámnál tartott, a csúcson pedig hétszázhatvan súlyos fertőzött volt. A harmadik oltás tömeges beadása és a járványszezon levonulása után viszont a helyzet javult, szerdán pedig már 96 súlyos beteget ápoltak izraeli kórházakban. Közülük 54-en szorultak lélegeztetőgépre. A bejelentés szerint a súlyos állapotban lévők nyolcvan százaléka nem kapott eddig semmilyen oltást.

A járvány kitörése óta a 9,4 millió lakosú Izraelben 1,34 millió fertőzöttet regisztráltak, jelenleg pedig 5971 az aktív fertőzöttek száma, közülük összesen 134-en vannak kórházban.

Izraelben tavaly december vége óta 6 389 878 öt évesnél idősebb személyt – az ország lakosságának 68,71 százalékát – oltották be legalább egyszer Pfizerrel. November 23-án kezdték az 5 és 11 év közötti gyermekek oltását. A kampány nyomán eddig 4 112 353-an vették fel a harmadik adag vakcinát.

Tavaly február óta 8210-en, az utóbbi hét napban heten haltak meg Izraelben a koronavírus-fertőzöttek közül.

Címkék: Izrael, koronavírus