Szélsőségesek támadtak meg Ukrajnából menekülő afrikaiakat Lengyelországban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lengyel szélsőségesek megtámadtak és megvertek néhány Ukrajnából érkező, nem fehérbőrű menekülőt Przemyślben. A lengyel rendőrség interneten terjedő álhírekre figyelmeztet, amelyek szerint "migránsok bűncselekményeket követnek el"

Afrikai, ázsiai és közel-keleti embereket támadtak meg a lengyelországi Przemyślben, akik múlt éjjel érkeztek meg Lengyelországba az orosz invázió elől menekülve. A támadás Przemyśl vasútállomásán történt, három indiait egy öt férfiből álló csoport annyira megvert, hogy az egyiküket kórházba kellett szállítani – erről a The Guardian számolt be.

A támadók fekete ruhát viseltek és olyan menekültekre vadásztak, akik nem fehérbőrűek voltak, és nagyrészt egyetemisták. A helyszínre kiszállt a készenléti rendőrség.

A lengyel rendőrség a támadás után interneten terjedő álhírekre figyelmeztetett, amelyek szerint az Ukrajnából érkező afrikai és közel-keleti migránsok súlyos bűncselekményeket követtek el a határ térségében, ennek azonban a rendőrség tájékoztatása szerint nincsen alapja.

Magyarországra is érkeznek Ukrajnában élő afrikaiak és ázsiaiak a menekülthullámmal, a Semmelweis Egyetem a napokban fogadott be 17 ghánai és 15 bangladesi, Ukrajnában tanuló orvostanhallgatót, akik Ukrajnában tanultak, amikor a háború kitört.