Szeptemberig nem lesznek nagyrendezvények Hollandiában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mark Rutte holland miniszterelnök kedd esti tájékoztatása szerint a kormány szeptember 1-ig meghosszabbította a nagyszabású, tömegeket vonzó nyilvános rendezvényekre, köztük a sportesemények és a zenei fesztiválok megrendezésére vonatkozó tilalmat. A koronavírus terjedésének lassulása azonban lehetővé teszi az általános iskolák és a napközi otthonok újbóli megnyitását május 11-től – írja az MTI.

Rutte a rendkívüli kormányülést követően tartott online sajtótájékoztatóján bejelentette, a felsőoktatási intézmények a tervek szerint június 1-től kezdhetik meg az oktatást. A tanulók kezdetben csak kis csoportokban vehetnek részt órákon. A sportklubok a diákok számára szintén kinyithatnak. Az összes többi intézkedés, például a fodrászüzletek, az éttermek és bárok zárva tartására vonatkozó tilalom, illetve az idősotthonok látogatásának tilalma további három hétig, május 19-ig érvényben marad.

Az üzletek továbbra sem zárnak be, de be kell tartaniuk a biztonsági intézkedéseket, amelyek a rendszeres fertőtlenítést, valamint a vásárlók egymás közötti legalább 1,5 méteres távolság betartását jelenti. A nélkülözhetetlen szakmákban dolgozókat, például az orvosokat és az ápolókat, valamint a teherautó-sofőröket, a szupermarketek személyzetét leszámítva, lehetőleg mindenkinek otthonról kell dolgoznia. Amennyire csak lehetséges, mindenki maradjon otthon – emlékeztetett Rutte.

Elmarad idén a pamplonai bikafuttatás, a polgármester is koronavírusos | Magyar Hang

A betegek és az új fertőzések száma reményre ad okot, az egészségügyi rendszerre gyakorolt nyomás azonban továbbra is jelentős. Ezért a további enyhítés jelenleg nem lehetséges – mondta. A korábban április 28-ig bevezetett korlátozó intézkedések fokozott feloldására van lehetőség a járvány esetleges újabb kitörésének megakadályozása érdekében – tette hozzá a miniszterelnök.

A holland közegészségügyi intézet (RIVM) kedd délután közzétett friss adatai szerint tovább csökkent az új igazolt fertőzöttek száma. Amíg az elmúlt három napban 1089, majd 1066 és 750 embernél lett pozitív a teszt eredménye, addig a bejelentés szerint az elmúlt 24 órában 729 új esetet regisztráltak, ezzel 34 134-re emelkedett a bizonyított fertőzöttek száma az országban.

Az elmúlt egy napban azonban több beteget, 118 embert vittek kórházba. Ez a mutató egy hete most a legmagasabb. Számuk hétfőn 75, vasárnap 110 volt. Jelenleg 9897 embert ápolnak kórházakban. Eddig 3916-an haltak meg Hollandiában a koronavírus miatt, hétfő óta 165-en, ami lényegében megegyezik az elmúlt héten tapasztalt napi halálozási adatokkal.

Kötöttfogás Extra

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Árnyék podcast – Háború és béke IKEA-színekben