Szijjártó: A múlt heti müncheni meccs sajnos nem minden honfitársunk számára ért véget egyelőre

Szijjártó: A múlt heti müncheni meccs sajnos nem minden honfitársunk számára ért véget egyelőre

Magyar szurkolók a Németország-Magyarország mérkőzés előtt a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A múlt heti müncheni meccs sajnos nem minden honfitársunk számára ért véget egyelőre. Egy vizsgálati fogságban tartott szurkolót a hét végén szabadlábra helyeztek, így ő már hazautazhatott, ugyanakkor egy magyar állampolgár továbbra is előzetes letartóztatásban van – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.

Az MTI által is idézett Szijjártó Péter azt írta: a főkonzulátusunk folyamatos kapcsolatban áll az őt védő ügyvéddel.

A magyar tárcavezető igen aktív a múlt szerdán lejátszott Eb-csoportmeccs körüli ügyekben. Korábban Szijjártó arról beszélt, szokatlanul és megdöbbentően ellenséges, inkorrekt hozzáállást tapasztaltak a bajor hatóságok részéről. Majd azt is megjegyezte, elfogadhatatlan és visszataszító provokáció történt Münchenben. A meccsel összefüggésben egyébként összesen 18 magyar szurkolót vettek őrizetbe a német hatóságok, közülük a mérkőzés másnapján 16-ot elengedtek.