Szijjártó Brüsszelben ismertette a Fidesz feltételeit

Szijjártó Brüsszelben ismertette a Fidesz feltételeit

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (középen j) és Stefan-Radu Oprea üzleti környezetért, kereskedelemért és vállalkozásokért felelős román miniszter, a munkaülés elnöke (középen b) beszélget a Külügyek Tanácsa kereskedelmi formációjú munkaülése előtt Brüsszelben 2019. május 27-én (Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar miniszterelnöknek van a legnagyobb társadalmi támogatottsága az európai állam- és kormányfők közül – jelentette ki Szijjártó Péter hétfő délután Brüsszelben, magyar újságírók előtt. A külügyminiszter a kereskedelmi ügyekkel foglalkozó tanácsi formáció tárgyalására érkezett a belga fővárosba, de természetesen mindenkit az érdekelt, hogyan látja a vasárnap választások eredményét. Szijjártó Péter azt mondta, hogy ahol nem csak két párt indult az EP-választáson (ez egyedül Málta), ott a Fidesznek van a legerősebb felhatalmazása.

A külügyminiszter szerint előbb személyi, majd tartalmi viták kerülnek napirendre Európában. Elmondta azt is, hogy egyik csúcsjelöltet sem tartja alkalmasnak a magyar kormánypárt arra, hogy az Európai Bizottság következő elnöke legyen, de hogy ki lenne a megfelelő személy, arról most nem beszélt. Ugyanakkor kijelentette, nem lényeges, hogy mit mond Manfred Weber néppárti csúcsjelölt a Fidesszel kapcsolatban. A Fidesznek azonban meghatározó szerepe kell legyen abban, hogy milyen jövőt választ az Európai Néppárt, éppen a magas támogatottsága miatt. Azt is hozzátette, hogy a Fidesz mint bevándorlásellenes párt ért el választási sikert, ezt is figyelembe kell venni a Néppárton belül is.

Nem lett kétharmada a Fidesznek, második lett a DK, harmadik a Momentum - percről percre | Magyar Hang

Bár az eredmények azt mutatják, hogy elmaradt a bevándorlásellenes fordulat és a hagyományos pártok kerültek többségbe az Európai Parlamentben, Szijjártó Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a négy legnagyobb arányú győzelmet migrációellenes pártok érték el: Magyarországon, Lengyelországban, Ausztriában és Olaszországban. De Szijjártó szerint a választóvonalak nem pártok, hanem témák mentén találhatók – ezek között első a bevándorlás.

Orbán Viktor szerint nagyobb támogatást kaptak, mint egy éve | Magyar Hang

A külügyminiszter szerint véget ért az az időszak, amikor a két legnagyobb párt, a Néppárt és a Szociáldemokraták tárt ajtók mögött eldönti, hogy milyen döntések szülessenek. Elmondta azt is, melyek azok a feltételek, amelyeket a következő uniós vezetők felé támasztanak. Így fogalmazott: „Olyan vezetőket támogatunk, akik az erős tagállamokra épülő Európai Unióban hisznek, akik büszkék az európai kontinens keresztény történelmére és készek arra, hogy az elsőbbséget a keresztény kultúrának biztosítsák és nyilván olyan vezetőket fogunk csak támogatni, akik nem megszervezni, hanem megállítani akarják a bevándorlást.”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.