Szijjártó: Magyarország vakcinát ad Bosznia-Hercegovinának és Montenegrónak

Szijjártó: Magyarország vakcinát ad Bosznia-Hercegovinának és Montenegrónak

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és lengyel hivatali partnere, Zbigniew Rau a visegrádi négyek (V4) és a nyugat-balkáni országok külügyminisztereinek találkozóján a lengyelországi Rogalinban 2021. június 28-án (Fotó: MTI/EPA/PAP/Jakub Kaczmarczyk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Annak érdekében, hogy a térség országaiban nagyobb legyen a koronavírus elleni védettség, Magyarország 200-200 ezer koronavírus-elleni vakcinát ad Bosznia-Hercegovinának és Montenegrónak – közölte hétfőn a külgazdasági és külügyminiszter a V4-csoport lengyelországi találkozóján, amelyen részt vettek a nyugat-balkáni országok diplomáciai vezetői is.

Szijjártó Péter a nyugat-lengyelországi Rogalin kastélyban az MTI-nek elmondta: minél védettebbek a szomszédok, annál biztonságosabb helyzetbe kerül Magyarország egészségügyi szempontból. – Montenegro és Bosznia-Hercegovina így fel tudja gyorsítani oltási kampányát – mondta Szijjártó.

A külgazdasági és külügyminiszter nem sokkal korábban, még vasárnap arról tett bejelentést, hogy Magyarország Csehországnak is ad 100 ezer adag vakcinát.