„Kínos és helytelen Magyarország viselkedése az ukrán háborúban”

„Kínos és helytelen Magyarország viselkedése az ukrán háborúban”

Szijjártó Péter elindul Ulánbátorba (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

ENSZ konferencia kezdődik pénteken Tallinban, ahol a téma az ukrán háború világszervezetre gyakorolt hatása, illetve a kisebb tagállamok érdekérvényesítési lehetősége a Biztonsági Tanácsban. Urmas Reinsalu észt konzervatív politikus, volt külügyminiszter Facebook-oldalán a találkozó apropóján azt írta: „Kínos és helytelen Magyarország viselkedése az ukrajnai háborúban. Láttam, hogy a magyar külügyminiszter is részt vesz a konferencián. Ha rajtam múlt volna, ezt a meghívást lemondom”. 

Urmas Reinsalu figyelmeztetett, Magyarország hozzáállása azért is veszélyes, mert erre hivatkozással a németek és mások is próbálják kikerülni az energiaügyi szankciókat. Emlékeztetett arra is, a magyar álláspont elleni tiltakozásul a napokban elmaradt a visegrádi négyek külügyminisztereinek találkozója. Ha ilyen közeli szövetségesek így viselkednek, Reinsalu szerint Észtország is elzárkózhatott volna attól, hogy meghívja a magyar felet. – Kritikus időkben egyenesen kell beszélni a dolgokról, akár tetszik valakinek, akár nem – tette hozzá.