Szijjártó Péter: Sikeres volt a magyar evakuáció Kijevből

Szijjártó Péter: Sikeres volt a magyar evakuáció Kijevből

Szijjártó Péter videós bejelentkezése 2022. február 26-án

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A külügyminisztérium segítségével evakuációs akciót hajtottak, hajtanak végre, sikerrel – jelentette be a New Yorki-i ENSZ-csúcson tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rendkívüli Facebook-videójában szombaton, 23 órakor.

Elmondta, hogy Kijevben sok diplomata és családtagjaik, valamint civilek vannak. Az evakuációs konvoj már biztonságban, Ungváron van. Harmincöt fő, ebből huszonnégy diplomata és családtagjaik – köztük gyerekek is –, két MTVA-s munkatárs, két civil magyar és hét EBESZ-alkalmazott, tehát nemzetközi stáb része.

– Tegnap reggel indultak el Kijevből, lassan tudtak haladni, Ma hajnalban érkeztek Lvivbe, és pár perccel a bejelentés előtt érkeztek Ungvárra – ismertette Szijjártó Péter. Onnan ukrán rendőri felvezetéssel érkeznek hamarosan a magyar határra. Kijevben már nehéz volt a helyzet, jó döntés volt az evakuálás – mondta a külügyminiszter.

Péntek délelőtt írt arról az Azonnali, hogy információik szerint autókonvoj indult Kijevből a magyar követségtől.

A háborúról szóló folyamatos, percről percre tudósításunkat ITT tudja elolvasni.