Szijjártó szerint a liberális mainstream miatt hanyatlik a Nyugat

Szijjártó szerint a liberális mainstream miatt hanyatlik a Nyugat

Szijjártó Péter elindul Ulánbátorba (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A liberális mainstream, amely az egyik legkirekesztőbb ideológiai irányzat, véleménydiktatúrát épít – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pozsonyban, ahol előadást tartott a Ladislav Hanus társaság által szervezett Konzervatív Konferencián hétfőn az MTI tudósítása szerint.

A magyar diplomácia vezetője előadásában rámutatott: tényekkel alátámasztott valóság, hogy az Európai Unió (EU) gyengül, sok nyugat-európai ország lakossága rendkívüli mértékű pesszimizmussal tekint a jövőbe, s mindez a liberális mainstreamnek köszönhető.

– A nemzetközi liberális mainstream képmutató, mert kioktatnak minket arról, hogyan kell demokráciát csinálni, mennyire fontos a véleményszabadság, közben pedig a liberális mainstream a legkirekesztőbb ideológiai irányzat, amellyel ha valaki nem ért egyet, azt azonnal megbélyegzik, kirekesztik, tehát nem mást csinál a liberális mainstream, mint véleményhegemóniát, véleménydiktatúrát épít – fogalmazott Szijjártó Péter.

Közben a Népszava arról írt, hogy kellemetlen helyzetbe kerülhet Szijjártó Péter, aki információik szerint személyesen is szeretne részt venni az ENSZ 76. közgyűlésének ma kezdődő őszi ülésszakán – ebben ugyanis keleti oltása akadályozhatja. A minisztert márciusban az orosz Szputnyik V. vakcinával oltották be – ezt ő maga közölte saját közösségi oldalán. A Szputnyikot azonban azóta sem fogadják el a világ legtöbb országában. Nem engedélyezte azt egyelőre az Európai Gyógyszerügynökség az ENSZ Egészségügyi szervezete (WHO), és az amerikai egészségügyi hatóság sem.

A WHO épp a múlt héten jelentette be, hogy meghatározatlan időre felfüggesztik a szer engedélyeztetését, mivel nem látnak rá garanciát, hogy a gyártás során nem kerül esetleg szennyeződés az ampullába. Az ENSZ közgyűlésen viszont csak azok vehetnek részt személyesen, akik vagy a WHO, vagy az amerikai hatóságok által elismert oltással rendelkeznek – ezt a lap kérdésére az amerikai külügyminisztérium is megerősítette. Bár ahhoz, hogy valaki beutazzon az Egyesült Államokba elvileg elég egy három napnál nem régebbi negatív PCR-teszt, a közgyűlésnek helyet adó New York városa és maga az ENSZ is saját hatáskörben szigorúbb szabályokat hozott. Eszerint a közgyűlésen személyesen csak oltással rendelkezők vehetnek részt.