Szijjártó: további két hétig tartják karanténban a Japánnál veszteglő hajó személyzetét a koronavírus miatt

Szijjártó: további két hétig tartják karanténban a Japánnál veszteglő hajó személyzetét a koronavírus miatt

A Princess Diamond nevű óceánjáró. A koronavírus miatt karantént rendeltek el hajón (Fotó: pxhere.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A japán hatóságok döntése alapján a jokohamai kikötőben veszteglő Diamond Princess hajó személyzetét a koronavírus miatt további két hétig tartják karantén alatt, miután az utolsó utas is partra száll a jövő héten – írta szombaton közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter.

Az MTI által is idézett Szijártó Péter közölte, hogy a hajón lévő magyar állampolgárok jól vannak, jelenleg is tünetmentesek, de mivel a személyzet tagjai, további két hét karantén vár rájuk is. A minisztérium kapcsolatban marad velük, és ezután is mindenben segíti őket – tette hozzá.

Szijjártó Péter

A japán hatóságok döntése alapján a jokohamai kikötőben veszteglő Di... amond Princess személyzetét további két hétig tartják majd karantén alatt, miután az utolsó utas is partra száll a jövő hét folyamán. A hajón lévő magyar állampolgárok jól vannak, jelenleg is tünetmentesek, mivel azonban a személyzet tagjai, ezért további két hét karantén vár rájuk.

A Diamond Princesst a jövő héten az utolsó utas is elhagyhatja. Az idősebbeket a japán hatóságok döntése alapján már csütörtökön elkezdték evakuálni, hogy kórházba vihessék őket.

Az óceánjárón 56 országból 2666 utas, valamint az 1045 fős legénység tartózkodott. A hajó január 20-án indult el a Tokió melletti Jokohama kikötőjéből, és február 3-án tért vissza oda. Az utasok között egy koronavírussal fertőzött kínai állampolgár is volt.