Szijjártó világösszeesküvést lát minden mögött

Szijjártó világösszeesküvést lát minden mögött

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az üldözött keresztények védelmével foglalkozó, magyar szervezésû kísérõrendezvényen az ENSZ-ben, New Yorkban 2018. szeptember 28-án (TI Fotó: KKM/Mitko Sztojcsev)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Világszerte hajtóvadászat zajlik a nemzetközi liberális mainstreammel felvállaltan szembehelyezkedő, a nemzeti érdekeket bátran képviselő politikusokkal szemben – írta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter azt írta, hogy az Egyesült Államokban újabb vádemeléssel próbálják ellehetetleníteni a következő elnökválasztás legesélyesebb indulóját, Szlovákiában letartóztatták az őszi parlamenti választás legesélyesebb pártjának egyik vezető politikusát, Bosznia-Hercegovinában pedig vádat emeltek a szerb közösség demokratikusan megválasztott vezetőjével szemben.

„A nemzetközi liberális mainstream semmilyen durva beavatkozástól, rendőrségi, bírósági eszközök bevetésétől sem riad vissza, ha veszélyben érzi a hatalmát. Félnek a népakarattól, mint a tűztől. Na de miért nem szólal meg ilyenkor a Transparency International, az Amnesty, a Helsinki Bizottság? Nyilván azért, mert ők a nemzetközi liberális mainstream fizetési listáin vannak” – fogalmazott a tárcavezető.

A három esetben közös, hogy Orbán Viktor támogatottjai. Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság elnöke ellen a bosznia-hercegovinai szövetségi ügyészség azért emelet vádat pénteken, mert a politikus nem hajlandó figyelembe venni Christian Schmidtnek, a nemzetközi közösség főképviselőjének döntéseit  Tibor Gašpar volt szlovák országos rendőrfőkapitányt pénteken vették őrizetbe, többekkel együtt megvesztegetés elkövetésével gyanúsítják, a rendőrség szerint összesen 110 ezer euró átadásáról van szó. Trump ellen már több vádemelés is született, legutóbb azért, mert a gyanú szerint szembement a legutóbbi amerikai elnökválasztás eredményével. A szövetségi nyomozók szerint a Capitoliumnál történtek értelmezhetőek úgy, hogy a republikánus milliárdos kísérletet tett a választási eredmény megdöntésére.

Címkék: Szijjártó Péter