Szívinfarktusban meghalt a lelőtt texasi tanárnő férje

Szívinfarktusban meghalt a lelőtt texasi tanárnő férje

Az uvaldei Robb általános iskola (Fotó: Google)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokkolta az Egyesült Államokat a texasi Uvalde városban történt lövöldözés, az államban korábban nem volt hasonló mértékű iskolai mészárlás. A tizennyolc éves Salvador Ramos tizenkilenc diákot és két tanárt lőtt le, utóbbiak egyikének férje pedig a The Daily Wire csütörtöki cikke szerint szívinfarktust kapott és meghalt a történtek után. Irma Garcia férje, Joel Garcia kedden vesztette életét a KABB San Antonio Fox helyi televízió riportere, Ernie Zuniga közlése szerint. Négy gyermek maradt utánuk árván.

Irma Garcia huszonhárom éve tanított a Robb Általános Iskolában, 2019-ben az év tanárnőjének is jelölték. A család számára a GoFundMe-n indult adománygyűjtés, már több mint másfél millió dollár jött össze. Az egyik túlélő negyedikes diák szerint Garcia és egy másik tanárnő, Eva Mireles igyekeztek a lövöldözés idején óvni a diákokat.

Ramos egy hátsó bejáraton keresztül jutott be az iskolába, egy AR-15-ös puskával volt felfegyverkezve. Egy negyedik osztályos tanteremben barikádozta el magát, majd válogatás nélkül tüzelt a diákokra. Végül a rendőrség lőtte le őt. Tettét előzetesen be is jelentette Facebookon.