Szívszorító üzenettel búcsúzott édesapja a Mount Everestet meghódítani induló Suhajda Szilárdtól

Szívszorító üzenettel búcsúzott édesapja a Mount Everestet meghódítani induló Suhajda Szilárdtól

Sugajda Szilárd (Fotó: Suhajda Szilárd/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sziszikém! Nincs szavam a nepáli hírekhez... Ha igaz is, ami lehetetlennel ér fel, bennem mindig élsz – e szavakkal búcsúzott fiától, a Mount Everestet egyedül, oxigénpalack és segítők nélkül meghódítani indult Suhajda Szilárdtól édesapja. Suhajda Tibor Facebook-bejegyzésében idézte fia képeslapjának hátuljára írt záró üzenetét: „Apa! Vigyázz az egészségedre és tudd: nagyon szeretlek!”, majd hozzátette: „Szilárd – köszönöm és ez cseng állandóan a fejemben...”

A hegymászó édesapja azt követően búcsúzott el fiától így, hogy szombaton kora délután a mentésben résztvevők a hegymászó Facebook-oldalán hírül adták, hogy feladták Suhajda Szilárd keresését. A magyar mászó még a hét közepén indult el csúcstámadásra a Mount Everesten, ám szerdán elveszítették vele a kapcsolatot.

Suhajdát többen is látták a hegyen, ám a mentésére indult expedíció nem találta meg őt. Korábbi beszámolók szerint a 2023-as év az egyik legkegyetlenebb a 8848 méteres hegy történetében, eddig legkevesebb 11-en vesztették életüket mászás közben, és ez a szám már most több, mint egy nyugalmasabb évben szokott lenni.

Suhajda Szilárd édesapja posztja végén azért azt is hozzátette még: „A reményt adom fel utoljára...”