Szlovákiában karácsonykor sem lehet vendégségbe menni

Szlovákiában karácsonykor sem lehet vendégségbe menni

Pozsony, 2021. november 8.
Peter Sabaka szlovák orvos (j) és Vladimir Lengvarsky szlovák egészségügyi miniszter (k) sajtótájékoztatót tart Pozsonyban 2021. november 8-án. Szlovákiában a koronavírussal fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt az ország több részén is a szigorú korlátozásokat vezettek be.
MTI/AP/TASR/Pavel Neubauer

Fotó: Pavel Neubauer

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Új Szó beszámolója szerint a szlovák egészségügyi miniszter bejelentte, hogy fel sem merült a kormányban, hogy a karácsony alkalmából bármit is enyhítsenek a járványügyi szigoron, és engedélyezzék a családi összejövetelek megtartását.

Pénteken bizonyos mértékben enyhítenek az eddigi szinte teljes lezáráson: kinyitnak az üzletek fodrászok, síközpontok és egyes más vállalkozások, de ezeket csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják. 

Ha még néhány százzal emelkedik a kórházban kezelt covidosok száma, akkor az oltottak sem járhatnak majd közösségbe. Ezek a szabályok az ünnepek alatt is érvényben maradnak, nem lesz karácsonyi lazítás.

A kormány azt is vizsgálja, hogy törvényesen elő lehetne írni a kötelező oltást a 60 éven felüliek számára.

(444)