Támadás Izrael ellen: egyelőre úgy tűnik, nincsenek magyar áldozatok

Támadás Izrael ellen: egyelőre úgy tűnik, nincsenek magyar áldozatok

Rakétával lövik Izraelt palesztin fegyveresek Gáza városából 2023. október 7-én (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Több mint száz Izraelben tartózkodó magyar állampolgárral állunk folyamatosan kapcsolatban. Valamennyien jól vannak, magyar áldozatokról vagy sérültekről jelenleg nincs tudomásunk – írta Szijjártó Péter közösségi oldalán. 

Azzal folytatta, a kritikus helyzetre való tekintettel arra kérünek minden Izraelben tartózkodó magyar állampolgárt, hogy regisztráljanak konzuli védelemre annak érdekében, hogy nagykövetségük munkatársai fel tudják venni velük a kapcsolatot és szükség esetén segítséget tudjanak nyújtani.
Emellett folyamatosan él az ügyeleti telefonszámuk is (+ 36 80 36 80 36), ahol az illetékes konzulok készek fogadni a hívásokat. A poszt arra is kitért, a legfrissebb hírek szerint a tel-avivi Ben-Gurion repülőtér egyelőre nem zárt be, de egyes légitársaságok járataik törlésébe kezdtek, ezért tervezett utazás esetén fokozott tájékozódás szükséges.

A Hamász szombat hajnalban támadt Izraelre, nemcsak rakéták sokaságát lőtték át, de katonáik átszivárogtak az ország több településére is túszokat is ejtve. A részletekről itt írtunk.

Címkék: Szijjáró Péter