Tanzánia továbbra sem kér a koronavírus-vakcinákból

Tanzánia továbbra sem kér a koronavírus-vakcinákból

Oltáshoz előkészített Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinát tartalmazó fecskendők az időseket gondozó Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézményében 2021. január 28-án (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A higiéniai szabályok betartására kéri a lakosságot, de továbbra sem kér a koronavírus-oltóanyagokból Tanzánia kormánya – számol be a német közmédia.

Tanzánia kormánya már régóta kritikákat kap a koronavírus-járványhoz való hozzáállása miatt, de úgy tűnik, nem változtatnak az irányvonalon. A német közmédia hírportálja, a Tagesschau.de idézi Dorothy Gwajima egészségügyi minisztert, aki ismét leszögezte: nem tervezik Covid-19 vakcinák beszerzését.

A miniszter szerint az ország biztonságos, ugyanakkor felszólította a lakosságot, hogy javítson a higiéniai gyakorlatokon, többek között fertőtlenítőszerek használatával. A vízgőzzel való inhalálást is ajánlotta, amit egészségügyi szakértők egyébként hatástalannak tartanak a koronavírus ellen. A tanzániai kormány szakértője, Fidelice Mafumik pedig gyógynövények alkalmazását ajánlotta a Covid-19 ellen, bizonyítékokkal azonban nem szolgált azzal kapcsolatban, hogy hatékonyak-e ezek a betegség ellen.

Néhány napja Tanzánia elnöke, John Magufuli a nyilvánosság előtt megkérdőjelezte a koronavírus-oltóanyagok hatékonyságát, de egyébként is régóta azt vallja, hogy Isten már megszabadította Tanzániát a Covidtól. A fertőzésszámokat április óta nem aktualizálják, ezért továbbra is csak a legutoljára közölt fertőzésszám ismert, ami 509.