Tegnap közel negyedmillió új fertőzött a világon

Tegnap közel negyedmillió új fertőzött a világon

Koronavírus az Amerikai Egyesült Államokban (Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyáltalán nem csitul a járvány a világban: a worldometers statisztikai oldal adatai szerint újra megdőlt az egy nap alatt regisztrált új fertőzések száma, csaknem negyedmillió (egész pontosan 223 230) esettel.

Az Amerikai Egyesült Államokban is megdőlt a napi rekord, mert az elmúlt napon 61 067 bizonyított új esetet találtak, míg Brazíliában csaknem 43 ezer, Indiában kis híján 26 ezer, Dél Afrikában pedig 13 674 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak 24 óra alatt. Következik Oroszország és Mexikó 6-6 ezer új esettel, de Kolumbiában is durvul a járvány, hiszen 5 335 friss fertőzést regisztráltak.

Ha kontinensek szerint nézzük az adatokat, egyértelmű, hogy Amerikában tombol a járvány: Észak-Amerikában tegnap 73 ezer, délen pedig 62 ezer új fertőzöttet találtak. Európa a legkevésbé fertőzött, hiszen alig 13 ezer új pozitív minta volt, míg Ázsiában 55 ezer, Afrikában pedig 19 ezer új eset kerül napvilágra az elmúlt 24 órában 

A tegnapi napon összesen 5 412 koronavírusos-beteg hunyt el, a legtöbben közülük Brazíliában (1 199), az USÁ-ban (960) és Mexikóban (782).

Címkék: koronavírus